Reštaurácia, kde sa podáva výnimočná husacina | Grobský Dvor - Slovenský Grob
Povesti hovoria, že husacina Máriu Teréziu očarila tak, že sa do Slovenského Grobu vracala pravidelne… Ak by v tých časoch existovali recenzie, určite by dala 5 ⭐
Slovenský Grob a husacina je dvojica, ktorú poznajú skoro všade na svete
Slovenský Grob je dedina na Slovensku ako každá iná, ale predsa je niečím výnimočná a veľmi osobitá.
Asi málo destinácií na celom svete je tak úzko spätých s nejakou tradíciou ako je Slovenský Grob a husacina. Túto malebnú dedinu pod Karpatami poznajú na všetkých kontinentoch sveta. Grobskú pečenú hus už ochutnali snáď všetky národnosti našej planéty.
Pečené husi a husacie hody neodmysliteľne patria k tejto osobitej obci už desaťročia. Toto tradičné jedlo odolalo všetkým trendom a zmenám a zachovalo sa v pôvodnom stave dodnes.
- Najlepšie husacina chutí ak je upečená v peci, ktorú používali naši predkovia. Tradície si treba uchovávať, aj preto v našej reštaurácii Grobský Dvor pečieme husi tak, ako naši otcovia a starí otcovia. Do zlatista upečená musí byť nielen jedlo, ale dokonalý gastronomický zážitok.
Husacina nie je iba jedlo, je to hlavne zážitok
Dbáme na detaily, aby Vás zážitok z husaciny bol čo najpríjemnejší. Posadíme Vás do veľmi pohodlných stoličiek, z ktorých sa Vám nebude chcieť ani vstať. Na úvod si môžete vychutnať husaciu pečienku na rôzne spôsoby. K husacím hodom neodmysliteľné patrí pravá Grobská lokša a dusená červená kapusta. Nepreliať husacinu dobrým vínom alebo destilátom je doslova hriech. U nás si môžete vybrať z kvalitných vín alebo destilátov. Skvelé malokarpatské vína si môžete vychutnať aj v našej vínnej pivnici.
Neoddeliteľnou súčasťou každej dobre reštaurácie je perfektný servis. Husacinu a iné Grobské dobroty Vám prinesie ochotný a milý personál.
Nechce sa Vám ísť ešte domov a chcete si husacinu vychutnať čo najdlhšie? Zavoláme Vám spoľahlivé taxi, alebo sa môžete ubytovať v našom Penzióne.
Dobrú chuť
Husacina - Reštaurácia Grobský Dvor
Pravá pečená Grobská hus
Husi ktoré pre Vás pripravujeme sú chované vo voľnom výbehu na našej farme na južnom Slovensku.
Husacinu pečieme tradičným spôsobom. Najčastejšie je podávaná s lokšami a dusenou červenou kapustou.
- Ako je všeobecne známe, husacina nie je za ľudovú cenu. Husacie mäso patrí nielen k tým drahším, ale aj pri pečení stráca významnú časť hmotnosti živej váhy. Je to výnimočná delikatesa, ktorú si doprajeme pár krát do roka. Príďte si vychutnať výnimočnú chuť do zlatista upečenej husaciny v našej reštaurácii Grobský Dvor – radi Vás uvítame
Tradičné grobské lokše
História lokší siaha ešte do rakúsko – uhorskej monarchie. Postupom času sa stali pevnou súčasťou aj nášho jedálneho lístka.
Ručne šúľané zemiakové lokše pečené na suchej platni . K húske podávame potreté výpekom. Sú azda najtradičnejšou prílohou k husacine. Veľmi obľúbená je aj lokša plnená paštétou z husacej pečene.
Môžu sa pripravovať aj ako dezert s domácim slivkovým lekvárom a makom alebo orechami.
Husacia pečienka
Lahodnosť a jemnosť našej Foie Gras svedčí o tom, že husi boli kŕmené kukuricou a mali voľný výbeh. Pripravujeme ju na viacero spôsobov. Napríklad ako paštétu alebo vo forme restovanej pečene s vínnym želé. Husacia pečienka je naozaj lahodné jedlo, ktoré si už ocenilo nespočetné množstvo spokojných hostí.
Pre hostí, ktorí chcú u nás usporiadať svadbu, firemné oslavu, slávnostný obed alebo len obed s rodinou a priateľmi a nechcú husacinu, vieme zostaviť menu na požiadanie. Okrem toho si môžete vybrať z nášho bežného menu.
- Reštaurácia Grobský Dvor je členom Cechu husacinárov.
Husacina - Menu
Recenzie zákazníkov, ktorí mali tú česť s našou husacinou
Dobrá husacina nemôže byť z nekvalitného mäsa. Všetky husi pochádzajú z našej farmy na južnom Slovensku.
- Majú voľný výbeh
- Chované prírodnou potravou
Všetky tieto faktory dodávajú husacine výnimočnú chuť.
- 1 ks upečenej husi postačí pre 4 až 5 osôb.
Ak plánujete firemnú akciu alebo rodinnú oslavu s väčším počtom osôb, poradíme Vám aký počet husí bude dostatočný. Pre väčší počet ľudí odporúčame prenájom autobusu.
Áno,aj ľudia s celiakiou môžu konzumovať husacinu.Na požiadanie pripravíme aj bezlepkové lokše ako prílohu k pečeni a pečenej husi , alebo lokše na sladko.
- Home
- Husacina